Cabral Ibacka etapa 3 – Din nou competitivi!

Cabral Ibacka etapa 3 – Din nou competitivi!

Din nou competitivi!

Dacă nu se face timpul… e de vină mașina sau pilotul?
Asta a fost întrebarea la care a trebui să răspundem până la etapa asta.
De ce? Pentru că simțeam că ceva nu e în regulă.
Ne uitam la timpi și nu era rău… dar Rocco nu reușea să ajungă la Best Lap reușit deja în anii trecuți.
Și, desigur, puteam găsi explicații de la starea circuitului și până la temperatură și umiditate… dar parcă nu credeam în variantele astea.
Apoi am spus că sunt eu. Poate s-a pus rugina peste reflexe și decizii… așa că am luat camerele on-board la rând, ca să vedem greșelile.
Ne-am uitat împreună și separat.
Și fiecare pilot din echipă și-a spus părerea deschis și sincer, numai să ne mințim singuri nu ne ajută.
Decizia: excluzând câteva viraje unde-mi place mie să intru tare, prea tare, trasele erau fix cele corecte, treptele de viteză cu care atacam erau alea corecte, frânârile erau cât de târzii se puteau.
Deci… necazul era în altă parte.

Așa că am luat la puricat mașina.
Din punct de vedere putere, vorbind despre motor și cutie, Exelixis și-a făcut treaba exemplar, nu avem nicio problemă aici, mașina e în standarde.

Am dat alarma la partenerul anvelope.ro, ne bazăm pe ei și știm cât de mult contează părerile și deciziile lui Florin și ale întregii echipe.

Apoi, echipa tehnică Bad Petunia a luat de la cap la coadă toate setările suspensiei, a refăcut direcția, a cântărit din nou distribuția maselor… a făcut tot ce se putea astfel încât materialul de concurs cunoscut drept Rocco să fie aproape de perfecțiune.

În timpul ăsta echipa anvelope.ro a luat la buchisit regulamentul ROTAC și a decis că anvelopele cu care mergea Rocco, Pirelli TrofeoR, sunt foarte bune… dar putem și mai bine.
Și am trecut pe slick-uri.
În plus, după ce-au făcut calculele și cântăririle de rigoare, au decis că pentru a reduce masele nebalansate este nevoie de jante mai ușoare… încă un efort, dar care – coroborat cu celelalte setări – a dat roade!

La etapa a 3-a a Romanian Time Attack am ocupat în antrenamentele cronometrate locul 3, și la timpii finali Rocco s-a bătut împreună cu alte patru mașini pentru podium.
S-a bătut înseamnă că cele patru mașini despre care spuneam s-au încadrat toate în mai puțin de o jumătate de secundă!!

Deci… suntem din nou competitivi, ne batem din nou de la egal la egal pentru podium, acum mai avem câteva setări minime de făcut și… suntem gata!!!

Sigur, am punctat din nou și am mai strâns niște puncte pentru echipaj dar și pentru echipă, ne-am și distrat de minune… dar satisfacția cea mai mare vine din faptul că ne-am bătut din nou pentru podium… cu mașini mult mai scumpe și în care s-a investit mult mai mult decât în Rocco.

E bine-bine, facem treabă, mergem cu pași mari către etapa a 4-a!

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *